No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies “Master class” de fleca al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida
Accions del document

“Master class” de fleca al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida

02/03/2022

Es tracta de jornades de formació en noves tendències alimentàries del sector forner, organitzades pel Gremi de Forners de les Terres de Lleida

“Master class” de fleca al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida

(c) Agència OMA

El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, ha acollit la segona part de la jornada de formació “Demostració de pans fets en fermentació controlada i fred” que es va iniciar el dilluns 28 de febrer, en mans d’Àngel Zamora, formador de la Baking School Barcelona Sabadell i copropietari del Forn La Fogaina, guardonada amb el primer premi en la Fira Orígens 2021 en la categoria de Coca de Forner.

A l’acte hi han assistit Maryama Sall, regidora de les Persones, Comunitat i Agenda 2030 de l’Ajuntament de Lleida i membre del Consell d’Administració del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida; Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida; Carlos Gibert, vicepresident del patronat de promoció econòmica de la Diputació de Lleida; Olga Marín, vicerectora de recerca i transferència de la Universitat de Lleida; Pilar Marqués, presidenta del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Manel Llaràs, membre de la mateixa entitat, i Miquel Aran, gerent del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida.

Durant la jornada formativa, adreçada a professionals del sector forner, s’han realitzat una desena de pans, com la baguet tradició, la baguet rústica, espelta integral amb llavors, o la focaccia, entre d’altres. Aquest curs es tracta d’una formació mensual que organitza, periòdicament, el Gremi de Forners de les Terres de Lleida amb un conductor expert en el sector i que es duen a terme a l’aula del Gremi de Forners del Parc Científic, inaugurada l’any 2019.

La propera jornada tindrà lloc el dia 29 de març i serà en mans de Lluís Costa, divulgador, creador i enamorat de la bona brioixeria i guanyador del premi al millor croissant d’Espanya.

També, cal destacar tres iniciatives que, des del Gremi de les Terres de Lleida, s’estan duent a terme per promocionar els productes lleidatans arreu del territori català. Es tracta del Piriponent, el denominat pa lleidatà; les coques de recapte, tradicionals de les Terres de Lleida, i els tasts de pa.

 

Font: INNO4AGRO 

https://www.inno4agro.cat/2022/03/02/master-class-de-panaderia-al-parc-cientific-i-tecnologic-agroalimentari-de-lleida%ef%bf%bc/

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal