No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies Arrenca la Mobile Week Lleida, posant en valor la capitalitat tecnològica de la ciutat
Accions del document

Arrenca la Mobile Week Lleida, posant en valor la capitalitat tecnològica de la ciutat

08/07/2021

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha recordat que Lleida és el segon Hub Tecnològic de Catalunya i que el Parc Científic és un atractiu en aquest àmbit i font d’ocupació per a joves titulats. La presentació de l’esdeveniment ha anat a càrrec de Sisco Sapena, CEO de Lleida.net, qui ha interactuat a l’escenari amb el robot Misty, exemple del talent tecnològic lleidatà

Arrenca la Mobile Week Lleida, posant en valor la capitalitat tecnològica de la ciutat

Foto: Javi Martín

La Mobile Week Lleida ja està en marxa. El Magical ha acollit la inauguració de l’esdeveniment, que posa en valor en l’impuls de la digitalització i en la capitalitat tecnològica de Lleida. La presentació de l’esdeveniment ha anat a càrrec de Sisco Sapena, fundador i CEO de Lleida.net, qui ha interactuat a l’escenari amb el robot Misty, exemple del talent tecnològic lleidatà, ja que ha estat desenvolupat pel Grup Saltó. El paer en cap, Miquel Pueyo, ha recordat que Lleida és el segon Hub Tecnològic de Catalunya i que el Parc Científic és un atractiu en aquest àmbit i font d’ocupació per a joves titulats. També ha incidit en què cal treballar per la feminització de determinats perfils professionals

Ha recordat que Lleida és el segon Hub Tecnològic de Catalunya, amb més de 160 empreses dedicades a les TIC i un 4,2% dels treballadors/es estan ocupats en aquest àmbit, un percentatge que supera la mitjana catalana. Pueyo ha destacat l’exitosa aliança entre la Paeria i la Universitat de Lleida (UdL) amb l’impuls del PCiTAL, que s’ha nodrit d’emprenedors i empreses convertint-se en un pol tecnològic, bressol de noves firmes i empreses emergents que són un atractiu per al territori i una font d'ocupació per a joves titulats. Alhora, ha parlat del Magical, que forma part del Parc.

Pueyo s’ha referit també al treball que s’ha de fer per a la feminització de determinats perfils professionals i que l’Ajuntament té un compromís absolut amb la igualtat de gènere i per tombar barreres que són invisibles, però que existeixen.

Pots recuperar l’acte d’obertura en aquest enllaç:

 Mobile Week Lleida 2021 - YouTube

 

La directora general de Societat Digital del Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, Joana Barbany, ha assenyalat que el tecnològic és un sector que obre moltes oportunitats i que el talent femení hi ha de ser. Barbeny ha apuntat que cal la implicació de les empreses, la universitat i l’administració pública, entre altres, perquè iniciatives com aquesta funcionin i perquè la tecnologia impacti i reverteixi en el territori.

La directora de l’Escola Politècnica Superior de la UdL, Magda Valls, ha assegurat que la tecnologia és una palanca per treballar el futur de la societat i de la ciutat que es vol, i que és imprescindible tenir professionals, amb una ocupabilitat del 100%. Valls ha compartit que cal promocionar aquestes sortides professionals en les noies perquè cal la mirada femenina en el sector.
 
El president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, ha posat en relleu la unió dels emprenedors i empreses amb la infraestructura que aporten les institucions per generar un ecosistema que ha de servir per ser-hi i perquè ‘si som capós de tirar endavant, hi haurà molts sectors que funcionaran’, ha dit. Saltó, president també del Grup Saltó, creador del Misty, ha dit que s’han convertit en un referent en robòtica assistencial a nivell d’Europa i que s’ha seguir apostant-hi. El gerent del PCiTAL, Miquel Aran, ha parlat d’algunes de les singularitats del Parc, com l’Arborètum, el seu entorn històric o el Magical, per on aquest any, amb especial dificultats, han passat 400 alumnes de la UdL i de centres d’FP i privats.

El president de l’Associació d’Empreses de Tecnologies i Serveis de la Informació (AETI), Josep Ramon Freixanet, ha remarcat el volum de persones que treballen al Parc Científic i Tecnològic i de la retenció de talent que comporta, ja que fins ara persones que treballaven al sector de les TIC marxaven de la ciutat i ara tenen l’oportunitat de fer aquí la seva carrera professional.

 

Activitats de la Mobile Week Lleida

Més de 250 persones ja s’han inscrit a les jornades, que estan pensades y programades per a apropar la tecnologia a la ciutadania. El programa, de 3 dies, ofereix activitats de diferents àmbits com ara una jornada sobre l’adquisició i ús de dades 3D en fructicultura de precisió, teletreball i ciberseguretat; tallers per a la digitalització del comerç de proximitat o una ponència sobre identitat i reputació digital, entre altres. A més, es farà el family day, un neuroescalextric i un hackaton que és una marató tecnològica que es realitza per equips per assolir un repte tecnològic per a la ciutat.

 

Mobile Week

La Mobile Week es realitza en 18 ciutats de Catalunya i va néixer amb l’objectiu d’oferir un espai en el qual poder participar activament dels canvis que porten les novetats tecnològiques. L’edició d’enguany s’interroga sobre quines seran les habilitats digitals més demandades per al futur, sobre com ha afectat la pandèmia a l’ús que fem de la tecnologia i sobre el nivell de coneixement que té la ciutadania sobre la seguretat a internet.
 
Les activitats han estat coordinades per l’Ajuntament de Lleida amb la col·laboració de la Universitat de Lleida, el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida - PCiTAL, Diputació de Lleida, la Cambra de Comerç de Lleida, Associació d’Empreses de Tecnologies i Serveis de la Informació- AETI i i2CAT Àrea 5G Ponent.

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal