No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies Es presenta a l’IEI un llibre sobre els bolets al parc de la Mitjana de Lleida
Accions del document

Es presenta a l’IEI un llibre sobre els bolets al parc de la Mitjana de Lleida

23/11/2020

Hi ha col·laborat personal de l’Arborètum

La Secció de Micologia de l’Institut d’Estudis Ilerdencs va presentar el passat dijous, dia 19 de novembre, el llibre ‘Bolets de les terres de Lleida: bosc de ribera del parc de la Mitjana’. El llibre, que està profusament il·lustrat, està dividit en dues parts. La primera, que abasta la descripció, evolució en el temps i a les característiques de la vegetació de la Mitjana, ha estat escrita pel director de l’Arborètum, Josep Antoni Conesa, i la coordinadora IMO-Arborètum i tècnica de gestió, educació i ús públic, Meritxell Mor, a més d’una tercera autora que s’ha centrat en els sòls, Carmen Herrero.

La segona part, molt més àmplia, està dedicada a la descripció de les 161 espècies fúngiques a més d’una desena de mixomicets que viuen en aquest àmbit territorial, i és obra dels micòlegs Carles Cortés, Carmelo Curcó i José Manuel Pérez.

El llibre posa a l’abast de les persones interessades en la micologia una eina investigadora i divulgativa molt important. Alhora esdevé, certament, una monografia centrada en un ecosistema molt vinculat a la ciutat com a pulmó verd i esbarjo, però del que fins ara es desconeixia el patrimoni fúngic que atresora.

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal