No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies Eurecat aplicarà Big Data i tecnologies de la informació per modernitzar la gestió de l’aigua
Accions del document

Eurecat aplicarà Big Data i tecnologies de la informació per modernitzar la gestió de l’aigua

09/07/2019

El centre tecnològic, amb seu a Lleida, lidera la generació d’aplicacions i de dispositius intel·ligents, dins del projecte de recerca i innovació europeu Fiware4Water

La Unitat d’Smart Management Systems del centre tecnològic Eurecat, amb seu a Lleida, participa en el projecte de recerca i innovació Fiware4Water, que durant els propers tres anys desenvoluparà i assajarà solucions tecnològiques digitals innovadores per a la gestió dels recursos hídrics, basades en eines de Big Data i tecnologies de la informació, que es testaran en entorns reals a les ciutats d’Atenes, a Grècia; Cannes, a França; Amsterdam, als Països Baixos, i Cranbrook, al Regne Unit.

Segons explica el director de la Unitat d’Smart Management Systems d’Eurecat (membre de Tecnio), Gabriel Anzaldi, la finalitat del projecte és aportar solucions innovadores a un sector en què “el desenvolupament d’aplicacions i d’eines de Big Data i de tecnologies de la informació per a la gestió del recurs s’ha endarrerit”, com a conseqüència de la “fragmentació i dels problemes recurrents relacionats amb la interoperabilitat dels sistemes, l’estandardització de les dades i els intercanvis de semàntica i de formats”.

“Fiware4Water impactarà positivament a tots els usuaris finals de l’aigua”, afirma el cap de la Línia d’Intel·ligència Aplicada d’Eurecat, Xavier Domingo, “des de les ciutats, les empreses del sector i les autoritats de l’aigua fins als proveïdors de solucions i els ciutadans”.

En conjunt, el projecte, finançat per la Comissió Europea i coordinat per l’Oficina Internacional de l’Aigua (OIEau), vincularà el sector de l’aigua a una plataforma de solucions intel·ligents, denominada “FIWARE”, que té per objectiu ajudar a les petites i mitjanes empreses i als desenvolupadors a crear la pròxima generació de serveis d’Internet.

Dins del projecte, Eurecat s’ocupa de la generació d’aplicacions i de dispositius intel·ligents habilitats per “FIWARE”, així com dels estàndards i vincles heretats des del punt de vista tècnic.

A més, des de la seu d’Eurecat a Manresa, “es lidera la part del projecte relacionada amb l’impacte sociopolític i econòmic, així com la implicació dels usuaris finals i d’altres actors del sector de l’aigua”, assenyala el cap de Polítiques de Desenvolupament Internacional i Programes Públics del centre tecnològic, Richard Elelman.

Els resultats assolits es demostraran en el sistema d’abastiment d’aigua de la ciutat d’Atenes; la xarxa de distribució d’aigua potable de Cannes; la planta de tractament d’aigües residuals d’Amsterdam i els contenidors intel·ligents de Cranbrook, al Regne Unit.

“FIWARE” és una plataforma oberta de tecnologies informàtiques creada en el marc del Programa d’Associació Público-Privada per a la internet del Futur (FI-PPP), llençat per la Comissió Europea l’any 2011. Des de la seva creació, la comunitat ha evolucionat i ha esdevingut un ecosistema global de desenvolupadors, centres d’innovació, acceleradores, ciutats, petites i mitjanes empreses i startups amb l’objectiu de facilitar el desenvolupament de solucions digitals innovadores.

Fiware4Water compta amb un consorci format per 14 socis europeus i un pressupost de 5,7 milions d’euros, 5 dels quals els proporciona la Comissió Europea.

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal