No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies L’economia circular i la digitalització marcaran el futur de la gestió de l’aigua, segons Eurecat
Accions del document

L’economia circular i la digitalització marcaran el futur de la gestió de l’aigua, segons Eurecat

22/03/2019

Comunicat del centre tecnològic amb motiu de la celebració avui del Dia Mundial de l’Aigua

Eurecat assegura que l’economia circular i la digitalització marcaran el futur de la gestió de l’aigua. Una gestió que es realitza en un escenari complex, on les tecnologies seran clau per fomentar l’eficiència i la reutilització i per combatre l’escassetat. El centre tecnològic ha emès un comunicat amb motiu de la celebració avui del Dia Mundial de l’Aigua.

El director de Sistemes de Gestió Intel·ligents i del centre tecnològic d’Eurecat, ubicat al Parc Científic, Gabriel Anzaldi, declara que la digitalització i la gestió intel·ligent de l’aigua “representen un canvi de paradigma en els processos relacionats amb l’eficiència en l’ús, la reutilització i la minimització del consum energètic al voltant d’aquest recurs”. Afegeix que “les noves tecnologies digitals són determinants per guanyar qualitat i productivitat i per assegurar la sostenibilitat”.

El sector de l’aigua es torna més automatitzat, connectat i intel·ligent gràcies al desplegament massiu de noves tecnologies digitals disruptives, com la intel·ligència artificial aplicada, el Big Data i l’internet de les coses, subratlla Anzaldi. L’expandiment tecnològic té “un impacte directe en la reducció de costos operatius, contribueix a maximitzar la reutilització dels recursos i ajuda a avançar cap a un model d’economia circular”, explica el directiu d’Eurecat.

Per la seva banda, el director de Sostenibilitat d’Eurecat, Miquel Rovira, afirma que en els propers anys serà clau l’aplicació dels conceptes d’economia circular al sector. Per tant, “serà fonamental la reutilització tenint en compte que els múltiples usos que donem a l’aigua requeriran diferents qualitats, la qual cosa implicarà nous reptes relacionats amb el seguiment de la composició i els possibles riscos associats, com, per exemple, el microbiològic”.

A més, “la regeneració del medi natural a través del desenvolupament de nous sistemes in situ de recuperació d’aqüífers contaminats tindrà especial importància, com en el cas de la contaminació per nitrats”, especifica Rovira.

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal