No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies La Planta Pilot de Tecnologia d’Aliments, en el disseny de plats precuinats adreçats a la gent gran
Accions del document

La Planta Pilot de Tecnologia d’Aliments, en el disseny de plats precuinats adreçats a la gent gran

08/05/2020

Amb el projecte anomenat 5-PROTEG

La Planta Pilot de Tecnologia d’Aliments de la Universitat de Lleida, amb seu al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, està desenvolupant el projecte “5-PROTEG“ Aliments de 5ª gamma amb base de proteïna càrnica per a la gent gran”, un programa que té com a objectiu principal dissenyar plats de cinquena gamma adreçats a la gent gran.

Aquest plats són productes elaborats, cuinats i envasats, destinats a la gent gran amb bon estat de salut, amb la finalitat que aportin el valor nutricional necessari a aquest sector de la població.

Per tal d’aconseguir aquest objectiu general, 5-PROTEG planteja definir els valors nutricionals específics que necessiten les persones grans, així com la identificació i selecció dels ingredients de proximitat que responguin a aquesta necessitat nutricional. Un cop obtinguda la informació necessària, es durà a terme el procés de conceptualització dels plats i es desenvoluparan diversos prototips per tal d’adequar la seva futura elaboració a escala industrial.

5-PROTEG és un projecte desenvolupat dins l’Operació 2 de Tecnificació Agroindustrial del projecte Inno4Agro, per investigadors de la unitat associada Universitat de Lleida-Eurecat en el marc d’un ajut de Grups Operatius del DARP (Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya).

 

Font: www.inno4agro.cat

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal