No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies La Planta Pilot de Tecnologia dels Aliments de la UdL posiciona la capitalitat de Lleida en agroalimentació
Accions del document

La Planta Pilot de Tecnologia dels Aliments de la UdL posiciona la capitalitat de Lleida en agroalimentació

21/03/2019

L’equipament, ubicat al Parc Científic, és fruit de l’aliança estratègica entre la Universitat, l’Ajuntament i Eurecat

 

La Universitat de Lleida (UdL) ha presentat avui el nou servei d’Assajos de la Planta Pilot de Tecnologia dels Aliments, que està ubicada a l’edifici H3 del Parc Científic de Lleida. El president del Parc i alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha manifestat durant l’acte que aquesta planta “posiciona la capitalitat de Lleida en el món agroalimentari” i ha convidat altres empreses i institucions a aglutinar esforços en la mateixa direcció.

 

Per al vicepresident del Parc i rector de la UdL, Roberto Fernández, la planta “és fruit de l’aliança estratègica entre la Universitat, l’Ajuntament, que lidera el projecte europeu INNO4Agro, i el centre tecnològic Eurecat”. Ha destacat l’encert de la UdL de posar en marxa el Departament de Tecnologia dels Aliments i ha felicitat els professionals que el formen “pel seu compromís i il·lusió”.

 

La Planta de Tecnologia dels Aliments desenvolupa estudis i proves “que són el nexe d’unió entre l’àmbit del laboratori i l’industrial” per respondre a les noves demandes agroalimentàries de la societat, segons el seu director, Robert Soliva, que, com han fet altres intervencions, ha destacat l’important paper realitzat per la Dra. Olga Martín per materialitzar l’equipament.

 

Amb una capacitat per a 12 investigadors, la planta pilot disposa de 350 m2, que allotgen una cuina industrial, una sala de processament, dues sales blanques i una sala per a la preparació dels aliments.

 

També han intervingut en la presentació del nou servei el vicerector de Política Científica i Tecnològica de la UdL, Albert Sorribas, i el director de l’Àrea de Biotecnologies i director científic d’Eurecat, Lluís Arola.

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal