No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies La privacitat i els riscos de internet per als joves centren la primera jornada de la Mobile Week Lleida
Accions del document

La privacitat i els riscos de internet per als joves centren la primera jornada de la Mobile Week Lleida

09/07/2021

Els Mossos d’Esquadra alerten del creixement exponencial de delictes i estafes mitjançant la xarxa. Des del sector educatiu s’insta a ajudar als pares a educar els fills en l’ús de les tecnologies i els seus efectes en la reputació.

La privacitat, la identitat digital, la reputació a la xarxa i els riscos que comporta internet, sobretot entre els joves, han estat els principals elements del debat celebrat a l’auditori Joan Oró del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida en la primera de les jornades de la Mobile Week Lleida, que se celebra fins dissabte amb una desena d’activitats.

L’advocat i CEO de Família Digital, Ramon Arnó, va conduir l’acte que ha comptat amb la participació d’un agent de l’Àrea d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra, la directora de l’Institut Ronda, Natàlia Iranzo, i l’estudiant i col·laborador dels Laboratoris TIC del Parc Científic, Jan Accensi.

L’agent de la policia catalana ha fet un repàs de les principals estafes i delictes a la xarxa que investiguen i ha alertat que hi ha un creixement exponencial de fets delictius en ciberdelinqüència i especialment ha volgut fer una crida als joves i als seus pares per tal que extremin les precaucions a l’hora de penjar continguts o intercanviar arxius a les xarxes relatius a la intimitat o a dades personals. La directora d’institut ha explicat que intenten fer arribar als alumnes aquests riscos i l’ús adequat de les tecnologies, però ha insistit en que la feina no és dels centres educatius, que hi ajuden, sinó dels pares i les famílies. Finalment, el jove tecnòleg ha reiterat la necessitat de tenir precaucions, però també ha afirmat que les eines tecnològiques i internet ja formen part de la nostra vida i no desapareixeran, perquè ajuden, ens connecten i ens fan la vida més fàcil. Per això, ha defensat la convivència amb seguretat i control de les dades personals.

La jornada s’ha retransmès en directe per la xarxa i en aquest enllaç la podeu recuperar:

 https://www.youtube.com/watch?v=WTFxzwVUEOk

 

Activitats de la Mobile Week Lleida 

Més de 250 persones ja s’han inscrit a les jornades, que estan pensades y programades per a apropar la tecnologia a la ciutadania. El programa, de 3 dies, ofereix activitats de diferents àmbits com ara una jornada sobre l’adquisició i ús de dades 3D en fructicultura de precisió, teletreball i ciberseguretat; tallers per a la digitalització del comerç de proximitat o una ponència sobre identitat i reputació digital, entre altres. A més, es farà el family day, un neuroescalextric i un hackaton que és una marató tecnològica que es realitza per equips per assolir un repte tecnològic per a la ciutat.


Mobile Week

La Mobile Week es realitza en 18 ciutats de Catalunya i va néixer amb l’objectiu d’oferir un espai en el qual poder participar activament dels canvis que porten les novetats tecnològiques. L’edició d’enguany s’interroga sobre quines seran les habilitats digitals més demandades per al futur, sobre com ha afectat la pandèmia a l’ús que fem de la tecnologia i sobre el nivell de coneixement que té la ciutadania sobre la seguretat a internet.

Les activitats han estat coordinades per l’Ajuntament de Lleida amb la col·laboració de la Universitat de Lleida, el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida - PCiTAL, Diputació de Lleida, la Cambra de Comerç de Lleida, Associació d’Empreses de Tecnologies i Serveis de la Informació - AETI i i2CAT Àrea 5G Ponent.

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal