No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies Lleida organitza el primer Congrés Internacional Ponent Exploration & Research in Aerospace (P.E.R.A.)
Accions del document

Lleida organitza el primer Congrés Internacional Ponent Exploration & Research in Aerospace (P.E.R.A.)

11/12/2020

La iniciativa inclourà la presentació d’experiències educatives de centres de secundària i universitàries sobre l’accés a l’espai. Més d’un terç dels ponents serán dones expertes en aquest àmbit.

Els Laboratoris TIC del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i l’Associació Lleida Drone organitzen el primer Congrés Internacional Ponent Exploration & Research in Aeroespace (P.E.R.A.). L’esdeveniment se celebrarà en format on line el proper dia 12 de desembre en sessions de matí i tarda.

L’accés a l’espai amb mini satèl·lits, l’observació astronòmica, la recerca de nous asteroides, la utilització d’exoesquelets i de la impressió 3D a l’espai, entre d’altres temes, centraran la informació sobre experiències educatives en centres universitaris i instituts. El congrés també inclou la presentació de l’Estratègia New Space de Catalunya, de la Generalitat de Catalunya, que propugna una nova economía a partir de la democratització de l’espai.

Per primera vegada en aquest tipus de trobades científiques i tecnològiques, la participació de les ponents femenines arriba al 34%. Els organitzadors del congrés, conjuntament amb la Fundació Joan Oró i diversos centres educatius lleidatans, promou des de fa temps la incorporació de les noies i les dones a l’estudi de carreres científiques i a la investigació tecnològica. Fruit d’aquesta discriminació positiva va ser la constitució de l’associació Women TechMakers Lleida, que també participarà a la trobada.

El congrés comptarà amb les aportacions de ponents de Toulouse (França), Sorocaba (Brasil), Londres (Anglaterra) i Uttar Pradesh (Índia). Així mateix, hi participaran l’Institut Astrofísic de Canàries –organització estatal de referència en temes astronòmics–, l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicacions i Aeroespacial de Catalunya, cinc instituts de Secundària lleidatans, entitats astronòmiques i empreses del sector de Lleida.

Podeu consultar el programa del congrés a www.ponentaerospace.com

Més informació: Andreu Ibáñez (Tel. 636 275 699)

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal