No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies Primera sessió del programa APTEnisa Lleida al Parc Científic
Accions del document

Primera sessió del programa APTEnisa Lleida al Parc Científic

04/05/2022

Es tracta d’un programa pilot a nivell de l’Estat espanyol per promoure la creació i el creixement de noves empreses de base tecnològica.

Ahir al Parc Científic de Lleida va tenir lloc la primera sessió de la iniciativa l’APTEnisa START, una iniciativa pilot a nivell de l’estat espanyol dirigida al suport per a la creació i el creixement de noves empreses (startups) de base científica i tecnològica en què hi participen 10 Parcs Científics i Tecnològics de tot l’estat.

Aquesta primera sessió ha significat el tret de sortida per a la constitució d’empreses i la seva acceleració a partir de la trobada dels grups emprenedors seleccionats i els seus mentors/es en busca de convertir la seva idea en un negoci. Han assistit 42 persones: 26 emprenedors/es pertanyents als 10 grups al capdavant dels seus projectes; 8 mentors/es i 5 tècnics/ques de suport a l’emprenedoria que acompanyen l’evolució  de les propostes i col·laboren en el programa.

Al llarg de 5 setmanes de treball, els grups emprenedors, acompanyats dels seus mentors/es analitzaran la seva idea de negoci mitjançant la metodologia Bussines Model Canvas, dirigida a determinar els punts forts i les necessitats d’adaptació de la idea inicial de negoci per a que pugui esdevenir un projecte empresarial d’èxit.

Aquesta iniciativa APTEnisa START forma part d’un projecte global d’acceleració que juntament amb les iniciatives APTEnisa Launch i l’APTE Investor Network volen crear un ecosistema d’emprenedoria dirigit a donar suport a emprenedors/es que es troben en diversos nivells de creació i acceleració d‘una idea de negoci i alhora oferir un programa  de    finançament   i    inversió   a    través   de    la    formació    de    40 potencials Business Angels a nivell estatal.

APTEnisa Lleida és una iniciativa impulsada conjuntament entre el Parc Científic, la Universitat de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida i l’Institut Municipal d’Ocupació en què participen els seus equips d’emprenedoria amb l’objectiu de crear un sistema conjunt i permanent de col·laboració dirigit a donar un suport global i especialitzat a l’emprenedoria de Lleida, en el qual cada institució ofereix la seva expertesa en una fase o una altra de la creació i acceleració de startups.

 

SOBRE EL PROJECTE APTEnisa 

APTEnisa vol promoure la connexió entre els parcs i les idees i empreses que s'hi desenvolupin, de manera que, empreses i equips procedents dels 10 parcs puguin interactuar i compartir experiències i coneixements. L'objectiu és que en aquesta primera edició pilot es detectin més de 100 idees de negoci de base tecnològica i s'accelerin 36 futures startups. Els Parcs Científics i Tecnològics que hi participen són: Fundación Parque Científico de Madrid, La Salle Technova Barcelona, GARAIA, Málaga Tech Park, Parc Balear d’Innovació Tecnològica, Parque Científico y Tecnológico Avilés, Parque Científico Alicante, Parque Científico y Tecnológico de Tenerife, Cabildo de Gran Canaria i el Parc Científic de Lleida.

 

MISSIÓ, VISIÓ I VALORS

Ajudar els emprenedors/es, des de la idea inicial fins a la fase d'acceleració, validació del model de negoci i constitució; crear un equip de  gestors/es de  parcs,  emprenedors/es, inversors/es, científics/ques, assessors/es i  directius/ives amb experiència que doni suport als fundadors/es en el desenvolupament dels seus productes, serveis i models de negoci, creixement i  inversió; oferir  als  emprenedors/es, estudiants, fundadors/es, acadèmics/ques i l'equip de startups, suport i entrenament individual i  d'equip, per construir un negoci amb èxit. APTEnisa tindrà en compte la diversitat de gènere i fomentarà el lideratge i l'emprenedoria femenina entre les idees empresarials a donar suport.

 

 Per a més informació:

Departament de Comunicació del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida

973 302 848 | comunica@agenciaoma.com

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal