No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies Retransmissió en directe del grup P.E.R.A. de l’aterratge a Mart de la missió de la NASA
Accions del document

Retransmissió en directe del grup P.E.R.A. de l’aterratge a Mart de la missió de la NASA

17/02/2021

Experts i estudiants de Lleida explicaran el procés que farà la sonda per deixar un vehicle i un dron al planeta roig. El proper dijous, a les 20.45 hores, al canal de Youtube del col·lectiu aerospacial vinculat als Laboratoris TIC del Parc Científic

El grup Ponent Exploration & Research in Aerospace (P.E.R.A.) vinculat als Laboratoris TIC del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL) retransmetrà en directe l’aterratge de la missió de la NASA a Mart, que pretén deixar en aquest planeta un vehicle i un dron per investigar-lo i analitzar la possibilitat que hagués pogut tenir vida microbiana.

Aquest serà el primer capítol del nou podcast mensual que ha posat en marxa el grup aerospacial lleidatà, després de la presentació d’aquest canal el passat mes de gener. El podcast es titula “7 minuts de terror”, que és com la NASA ha batejat el complex procés que portarà a la sonda a reduir la velocitat de 19.500 km/h a només 3 km/h en aquest curt període de temps i poder deixar en un cràter del planeta roig el rover Perseverance i, per primera vegada, enlairar des d’aquest vehicle el dron Ingenuity.

Estudiants i experts vinculats a P.E.R.A. participaran en aquesta iniciativa en directe el proper dijous, dia 18 de febrer, a partir de les 20.45 hores i que es podrà seguir mitjançant el següent canal de Youtube d’aquest col·lectiu:

https://www.youtube.com/watch?v=7w-qnccCH-k

La retransmissió comptarà amb els següents comentaristes:

  • Quim Solé, membre de P.E.R.A., INS Torrevicens Que recordarà les dades bàsiques de la missió, com va anar l’enlairament, com ha anat la travessa i també les altres missions que han aprofitat aquesta finestra de llençament cap a Mart.
  • Anna Miró i Ares Tartera, de WTM Lleida / INS Torrevicens. Que comentaran els anomenats "7 minuts de terror" amb les fases EDL: Entry, Descent and Landing (entrada, descens i aterratge).
  • Ainhoa Maestro i Ferran Delgado, membre de P.E.R.A., Estudiants d'Enginyeria Mecànica a la UPC.Que explicaran les característiques dels dos enginys: el rover Perseverance i el drone Ingenuity

El podcast comptarà amb la col.laboració d'altres comentaristes de Ponent Aerospace i la direcció i realització anirà a càrrec d'Andreu Ibàñez.

Val a dir que també s‘aprofitarà l’esdeveniment per presentar la composició musical d’inspiració espacial de Narciso Quintana, de Narcisound, que s’utilitzarà a partir d’ara als podcasts del grup P.E.R.A.

Més informació: Andreu Ibàñez (636 275 699)

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal