No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies Un centenar d’estudiants participen en debats amb científiques i tecnòlogues
Accions del document

Un centenar d’estudiants participen en debats amb científiques i tecnòlogues

08/03/2021

El grup Women Techmakers Lleida promou les vocacions científiques i tecnològiques entre les noies dins els actes del Dia Internacional de la Dona. El dia 23 se celebrarà una jornada online amb presentacions i una xerrada amb la directora de l’Escola Politècnica Superior de la UdL.

El grup Women Techmakers Lleida (WTM), que promou les vocacions de les dones al món tecnològic i científic, conjuntament amb l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i altres entitats, com instituts, escoles i associacions, organitzen per tercer any consecutiu un esdeveniment especial per commemorar el Dia Internacional de la Dona.

Es tracta d’una sèrie d’activitats que ja han començat i en les que hi participen un total d'11 grups formats per prop de 100 estudiants dels instituts Torrevicens, la Mitjana, Gili Gaya i Bajo Cinca de Fraga, supervisats i dirigits per mentores i coordinadores. L’objectiu d’aquestes sessions és que les noies tinguin l'oportunitat d'intercanviar preguntes i experiències personals respecte a la seva educació d'una forma més personalitzada i, especialment, enfocat en un possible futur acadèmic i professional vinculat al món científic i tecnològic. En definitiva, es tracta de generar un debat entre alumnes i mentores.

Les conclusions de tot aquest treball es resumirà en un vídeo de 3 minuts per grup que es presentarà en el transcurs d’una jornada que se celebrarà el proper dia 23 de març a les 12.00 hores mitjançant el canal de Youtube del grup Women Techmakers Lleida, que es donarà a conèixer dies abans de l’esdeveniment.

- 12:00 Benvinguda

Magda Valls, directora de l’Escola Politècnica Superior de la UdL.

Miquel Aran, gerent del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida.

Andreu Ibàñez, director dels Laboratoris TIC del Parc Científic i WTM Ambassador.

- 12:15 Presentació del programa mundial Women Techmakers i del grup WTM Lleida.

Claudia Diosán i Paula Vidal, leads WTM Lleida.

- 12:30 Xerrada: "La dona, la ciència i la tecnologia als mitjans de comunicació”.

Míriam Garcia, periodista d’UA1FM Ràdio.

- 12:45 Presentació del col·lectiu ”Associacionisme i vida al barri”.

Jos Farreny, presidenta de Dona Balàfia.
 
- 13:00 Presentació del grup Women in Aerospace.

Mireia Colina i Anna Ruiz, enginyeres aerospacials.

- 13:15 Sessió especial “Fes-me qualsevol pregunta sobre la universitat”.
 
Magda Valls, directora de l’EPS de la UdL.
 
En aquesta trobada virtual, els futurs universitaris podran resoldre dubtes sobre l’accés a la universitat, titulacions i qualsevol tema relacionat amb l’esdeveniment. Les preguntes es formularan prèviament a la web de l’activitat.
 
- 13:30 Sessió de mentoring en grups escolars.
Presentació de les conclusions dels 11 grups de treball amb les mentores.
 
-14:00 Fi de la jornada.
 
D’altra banda, per dinamitzar aquestes trobades i com una activitat més del grup WTM Lleida per aquesta commemoració el Dia de la Dona, el dia 9 se celebrarà un taller a càrrec de l’enginyera informàtica i dissenyadora gràfica Cynthia Gálvez, WTM Lead, que explicarà com es creen, com es fan i com s’utilitzen els filtres de realitat virtual a l’Instagram i a les videoconferències.
 
Igualment, durant tots aquests dies, les activitats relacionades amb WTM s’acompanyaran amb l’etiqueta #Couragetocreate, que és el lema triat per enguany.
 
Més informació: Andreu Ibàñez (636 275 699)
  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal