No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies Una empresa nascuda al Parc Científic i Tecnològic de Lleida guanya el premi PITA
Accions del document

Una empresa nascuda al Parc Científic i Tecnològic de Lleida guanya el premi PITA

21/12/2020

La primera cervesa verda d’oliva rep el guardó de la Generalitat en la modalitat d’agroindústria. La iniciativa és fruit de la col·laboració de Click&Brew amb Erm del Pallars Productions

Una empresa nascuda al Parc Científic i Tecnològic de Lleida guanya el premi PITA

Foto: Click&Brew

La primera cervesa verda d’oliva anomenada Oliba Green Beer ha guanyat el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2020 del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en la modalitat d’agroindústria.

Oliba Green Beer és el resultat de la col·laboració entre l’empresa Erm del Pallars Productions i la lleidatana Click&Brew, que va néixer al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL). La fábrica col·laborativa Click&Brew, que actualment té la seva seu a Torrefarrera, és una iniciativa innovadora dels emprenedors Jordi Pifarré i Miquel Simón. Van començar l’activitat empresarial al viver FP Emprèn gestionat per l’IMO de l’Ajuntament de Lleida al Parc Científic i Tecnològic i, en la seva fase de creixement del projecte van emprar una de les plantes pilot del PCiTAL fins arribar a instal·lar la fàbrica actual al polígon industrial de Torrefarrera.

Els dos emprenedors ja van guanyar el premi LO Emprenedor de la Diputació de Lleida l’any 2012 i van ser finalistes del premi YUZZ 2013 mentoritzats en el seu pla d’empresa per la Secot i Global Lleida. I l’any 2009 van rebre el premi de Ciencia en Acción pel disseny i construcció d’una microcerveseria amb materials reciclats capaç de produir 160 litres mensuals. Click&Brew és una empresa singular, donat que és una fàbrica pensada per crear i elaborar la teva pròpia marca de cervesa.

En el cas de l’Oliba Green Beer s’ha fet en col·laboració amb Erm del Pallars Productions, que ha aportat set varietats d’olives autòctones del Pallars Jussà. La cervesa incorpora atributs de l’oliva com l’aroma, el sabor, i el color, aconseguint barrejar dos elements indissolubles com l’oli i l’aigua. La innovació prové de l’obtenció d’un extracte d’oliva amb què s’aconsegueix aportar aroma, sabor, i color, i que el producte quedi totalment homogeni. El producte final és una cervesa d’estil txec d’inspiració mediterrània, refrescant i suau.

Click&Brew, entre d’altres, també han col·laborat amb Aromes de Can Rosselló de l’Horta de Lleida per elaborar la seva cervesa de lavanda.

Cal destacar igualment que entre els finalistes del premis PITA hi ha altres tres empreses lleidatanes, com Arnau Vilaseca Puigelat, de Cal Palà (Prades de la Molsosa, Solsonès), que ha estat el guanyador en la modalitat de Jove Emprenedor pel maneig en la producció de conills sense l'ús d’antibiòtics. Les altres dues empreses de Ponent han estat finalistes en la modalitat d’agroindústria i són SAT Ort Bell d’Alpicat i Roscó Fruits d’Alcarrás per la creació d’un snack saludable a partir de la deshidratació de la poma i la seva cobertura amb xocolata.

Tots els projectes dels PITA guardonats o seleccionats són excel·lents casos pràctics relacionats amb els objectius de la iniciativa Inno4Agro, és a dir, crear i afavorir un ecosistema innovador per al sector agroalimentari intel·ligent, capaç d’adaptar-se als objectius de l’Horitzó Europa 2021-2027 (Greeen Deal, Sostenibilitat i Farm to fork).

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal